2 de jul. 2012

II Jornades Llibertàries del Vallès Oriental




Aquestes II Jornades Llibertàries són una iniciativa promoguda per la CGT del Vallès Oriental i l’Assemblea Llibertària del V.O per a fer més propera la realitat històrica, actual i de futur de l’anarquisme.

Al llarg de les jornades recordarem la gesta del poble treballador, que el juliol de 1936 va aturar el cop d’estat feixista i inicià una revolució social que comportà que milions de persones es fessin amb el control de llurs vides gràcies a l’inici de profundes transformacions econòmiques (col·lectivitzacions al camp i la indústria) i culturals (supressió de les relacions de domini en l’àmbit afectiu, educatiu, ecològic) que apuntaven a la creació d’una societat nova.

En el context actual, en què el sistema econòmic capitalista ens vol fer tornar a les condicions de pobresa i misèria contra les quals es van rebel·lar els nostres avantpassats, volem mostrar que podem construir una societat diferent a la que avui ens ofereixen empresaris, polítics i banquers. I mostrar que és possible construïr una societat on viure amb llibertat i justícia social per a tothom.

Amb aquestes jornades volem rebutjar i alhora combatre els tòpics negatius sobre l’anarquisme, com aquell que “l’anarquia és desordre i caos”. Amb els diferents actes intentarem acostar-nos a tots aquells que no són anarquistes, que no coneixen l’anarquisme o que ja coneixent-lo, el volen conèixer una mica millor.

Les II Jornades Llibertàries són una magnífica ocasió per a passejar-s’hi, escoltar, dir la nostra i aprendre més sobre l’anarquisme.

Programa d´activitats

Activitats a Mollet del Vallès:


Dijous 12 de juliol a les 19 h
Inauguració de la exposició “Pedagogia Llibertària”
“Què entenem per pedagogia llibertària”, a càrrec de Pere Solà, catedràtic d’Història de l’Educació de la UAB.
Presenta Eva Luchena, professora de Història Moderna i Contemporània.

Divendres 13 de juliol a les  19 h
Escola autogestionada
Xerrada-presentació del projecte d’escola lliure a càrrec de les mestres del Centre de Recursos Pedagògics Llibertaris Josefa Martín Luengo.
Presenta Charo Luchena, Secretària d’Acció Social de la CGT del Vallès Oriental.

Disabte 14 de juliol
18 h Tallers, jocs i pintura de cares a càrrec del grup d’animació infantil MIMULUS.
20 h Botifarrada popular (3€)
22 h Documental Vivir la utopía, presentació a càrrec de Paco Ríos, realitzador del documental.

Dimarts 17 de juliol a les 19 h
Xerrada-debat sobre les col·lectivitzacions a càrrec d’Antoni Castells Duran, autor del llibre Les col·lectivitzacions a Barcelona 1936-1939.
Presenta Álvaro Iñigo, Secretari d’Organització de la CGT del Vallès Oriental i membre de l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental.

Dijous 19 de juliol a les 18.30 h
Acte de cloenda de la exposició en Mollet:
Xerrada-debat “La Revolució Social: ahir i avui” a càrrec de Jacinto Caecero, Secretari General de la CGT; Ermengol Gassiol, Secretari d’Acció Social de la CGT Catalunya; i Lluís Guix, membre de l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental.
Presenta José Martínez, Secretari General de la CGT Vallès Oriental i membre de l’Assemblea Llibertària del VO.

Totes les activitats es desenvoluparan al Centre Cívic Can Pantiquet
(c/ Can Flequer, 25)


Activitats a Granollers:

20 de juliol al 26 de juliol: exposició Pedagogia llibertària

Dijous 26 de juliol a les 19 h
Xerrada-debat: “La Revolució Social de 1936“

Totes les activitats de Granollers es faran al restaurant-llibreria Anònims
(c/ Miquel Ricomà, 57)

Per a més informació:
http://lljornadesllibertaries.wordpress.com/