7 de maig 2010

Aturats/des del Vallès Oriental: Organitzeu-vos pels vostres drets!

En l´actual context de crisi econòmica que estem patint, sense cap mena de dubte, els aturats i aturades són un dels molts col·lectius a qui més està colpejant la crisi.
Són més de 34.000 al Vallès Oriental, i malauradament no parem de veure noticies que ens indiquen que aquestes xifres aniran a més ( Temoinsa, Showa, etc ), i el que encara és pitjor, molts d’aquests acomiadaments ni apareixen a la premsa..
Davant de tota aquesta realitat, malauradament no hi ha una resposta per part de les persones implicades exigint subsidis dignes fins que es trobi una feina, o repartir el treball, que podrien ser mesures que millorarien la situació d´aquestes persones. El govern sap que l’atur provoca desmobilització, i d’això se’n aprofita.
Fa unes setmanes, des de la CGT del Vallès Oriental vam realitzar una conferència amb membres de l´Assemblea d´Aturats/des de Badia del Vallès. En aquesta xerrada, els companys ens van explicar les lluites que estaven duent a terme per exigir que l’ajuntament els tingui en compte alhora de fer obra pública. A més a més, ens van explicar com havien aconseguit aturar els desnonaments pels quals es veien amenaçats molta gent del poble. És per tant, un petit exemple que amb l’organització es poden aconseguir guanys.
No serà amb pactes sense contingut, com el signat recentment entre l´Ajuntament de Mollet i els sindicats institucionals CCOO i UGT com les treballadors i treballadores del Vallès Oriental aconseguiran millores en la seva situació diària.
Si lluitem, podem perdre, si no lluitem estem perduts/des!!
álvaro